Groentewasmachine VWM-2500

De groentewasmachine VWM-2500 is ontworpen voor kleine en middelgrote groentesnijbedrijven en geschikt voor het wassen en mengen van alle gesneden groenten. Zowel bladgroenten als ook zware (zinkende) producten. De machine is uitstekend te combineren met de BCM-1650 / BCM-2450 bandsnijmachine en de HCB-400-TS transportband in een groenteverwerkingslijn.

Artikelnummer: 0200000 Categorieën: ,

Beschrijving

Demonstratievideo van de VWM-2500 in een groenteverwerkingslijn met een meerfase groentewassysteem:

Demonstratievideo van het sorteren van gesneden groente met de groentewasmachine VWM-2500:

Groentewasmachine VWM-2500

De groentewasmachine VWM-2500 is ontworpen voor kleine en middelgrote groentesnijbedrijven. De machine past uitstekend in combinatie met de BCM-1650 / BCM-2450 bandsnijmachine, de HCB-400-TS transportband en de groentecentrifuge HS-FLEX in een groenteverwerkingslijn. De producten worden in de wasbak gekiept, of  d.m.v. een transportband in de machine gevoerd. In de wasbak worden de groenten intensief gewassen en vervolgens over een trilgoot getransporteerd. Hier worden de groenten met schoon water nagespoeld. Het overtollige waswater wordt door de geperforeerde bodem van de trilgoot afgevoerd naar een filterbak. Hierin worden zand en groenterestjes uitgefilterd, waarna het water door de pomp gerecirculeerd wordt naar de wasbak van de groentewasmachine.

GroenteverwerkingslijnGroenteverwerkingslijn 1000 kg/h (van rechts naar links: bandsnijmachine BCM-1650transportband HCB-400-TS, groentewasmachine VWM-2500, mandencarrousel ACBM, en groentecentrifuge HS-FLEX)

Groente wassen en mengen

De groentewasmachine VWM-2500 is geschikt voor het wassen van zowel drijvende als zinkende gesneden groenteproducten. Tevens kan de machine gebruikt worden voor het mengen van rauwkost en salades. De werveling en stuwing kunnen afzonderlijk geregeld worden met vlinderkleppen. Hierdoor kunnen groenteproducten homogeen gemengd worden (alleen werveling) en vervolgens, na opening van de vlinderklep voor de stuwing, de machine uitgevoerd worden via de trilgoot.

Meerfase groentewassysteem

De groentewasmachine VWM-2500 (evenals de VWM-3600) kan ook in een meerfase groentewassysteem geïntegreerd worden. Dit is zeer relevant voor ernstig vervuilde groenten omdat de toevoeging van meerdere wassers ervoor zorgt dat de groente nog schoner wordt en dat het kiemgetal nog verder teruggebracht wordt. Het aantal wassers in een meerfase groentewassysteem is variabel en wordt afgestemd op de wensen van de klant.

GroenteverwerkingslijnGroenteverwerkingslijn 1000 kg/h met twee wassers (van rechts naar links: bandsnijmachine BCM-1650transportband HCB-400-TS (verlengde versie), groentewasmachine VWM-2500 (verhoogde versie), groentewasmachine VWM-3600, mandencarrousel ACBM, en groentecentrifuge HS-FLEX)

SaladeverwerkingslijnGroenteverwerkingslijn 1000 kg/h met drie wassers (van rechts naar links: bandsnijmachine BCM-1650transportband HCB-400-TS (verlengde versie), groentewasmachine VWM-2500 (verhoogde versie), groentewasmachine VWM-2500 (verhoogde versie), groentewasmachine VWM-3600, mandencarrousel ACBM, en groentecentrifuge HS-FLEX)

Groente uitsorteren

De trilzeef van de groentewasmachine kan ongewenste kleine groentedeeltjes door het geperforeerde trildek filteren zodat alleen het gewenste eindproduct overblijft. Alle trildekken kunnen op maat gemaakt worden. Dit houdt in dat de klant de vorm en de diameter van de perforatie kan kiezen en daarmee dus de controle heeft tot welke maat de groente gefilterd moet worden. De trildekken zijn zeer eenvoudig te verwisselen op de groentewasmachine.

  • Trildek – Aangepaste maat perforatie: dit trildek is geschikt voor het uitsorteren van kleine ongewenste deeltjes tussen gesneden blokjes en schijfjes. Een paar voorbeelden zijn: meloen blokjes, chili peper schijfjes/ringen, wortelblokjes, uienblokjes en paprikablokjes.
  • Trildek – Standaard perforatie: dit trildek wordt gebruikt wanneer het product niet hoeft te worden uitgesorteerd. De 3 mm perforatie van dit trildek is perfect geschikt om het waswater door de perforatie van het dek af te voeren.

Voordelen

  • Een perfect hygiënische afwerking en daardoor kinderlijk eenvoudige reinigbaarheid
  • De machine kenmerkt zich door eenvoudige bediening
  • Uitstekend wasresultaat met een zeer laag kiemgetal
  • Een uitermate solide constructie

Reinigbaarheid

De bodem van de trilgoot kan zeer eenvoudig gedemonteerd worden m.b.v. snelspanners. De zeefplaat en – schotten van de filterbak kunnen eenvoudig eruit genomen worden, evenals de zeefplaat van de wasbak. Alle leidingwerk kan zeer snel – en zonder gereedschap – gedemonteerd worden d.m.v. tri-clamps. Deze hebben geen schroefdraad aan het leidingwerk, en zijn daarom veel hygiënischer dan de vaak gebruikte zuivelkoppelingen (wartel/wartelmoer). Daardoor, en door gebruik van vlinderkleppen voldoet alle leidingwerk zelfs aan de strengste eisen die in farmaceutische en zuivelindustrie gelden. Door de glad afgewerkte oppervlakken en het ontbreken van ‘vuilhoekjes’ kan de machine snel, grondig en hygiënisch gereinigd worden. Alle uitwendige bekabeling is netjes gebundeld aan ronde RVS staven, zodanig dat er geen vuil achter/tussen de bekabeling kan nestelen.

Technische gegevens

CapaciteitTot 1000 kg/h
Elektrische gegevens3 Ph / 400 V / 50 Hz / 4 A
Vermogen1,94 kW
Afmetingen (LxBxH)2690 x 1000 x 1790 mm
Gewicht361 kg
Waterinhoud465 L
Wateraansluiting¾” voor vullen, ½” voor naspoelen

FAQ

Wanneer je het juiste wasmethode voor je groenten kiest, is het essentieel om je specifieke behoeften in overweging te nemen. Verken de voordelen van eenfase, tweefasen en driefasen was om een geïnformeerde beslissing te nemen op basis van je unieke eisen.

Eenfase Wassysteem:
Eenfase wassen is ideaal voor relatief schone producten. Het richt zich op het verminderen van het aantal bacteriën en verlengt de houdbaarheid door verontreinigingen te minimaliseren, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen.

Tweefasen Wassysteem:
Een tweefasen wassysteem wordt gekozen voor producten met meer vuil of vuil. In dit proces fungeert de eerste fase als een voorwas, waarbij het initiële vuil wordt verwijderd en wordt gezorgd voor een schoner product. De tweede fase vermindert het aantal bacteriën verder, waardoor een grondig gereinigd product wordt gegarandeerd.

Driefasen Wassysteem:
Een driefasen wassysteem is ontworpen voor de strengste hygiëne-eisen en zeer vervuilde producten. In deze methode zorgt elke fase voor grondige reiniging, vermindering van het aantal bacteriën en garandeert het de hoogste productkwaliteit en veiligheidsnormen, waardoor het ideaal is voor veeleisende scenario's.

De optie voor een roterende trommelfilter biedt praktische toepassingen in groentewasprocessen. Hier is wanneer en hoe het effectief kan worden gebruikt:

1. Verwijderen van product uit de cyclus:

  • Het wordt gebruikt om specifieke productonderdelen te verzamelen, zoals chilizaden of pompoenzaden, die moeten worden gescheiden van de hoofdwascyclus.
  • In gevallen waarbij grotere snedes resulteren in achtergebleven productstukjes (kleiner of onregelmatig gevormd), filtert de roterende filtertrommel, uitgerust met het juiste filterscherm, efficiënt deze items eruit.
  • Het gescheiden product wordt vervolgens verzameld in een aangewezen bak of container voor verdere verwerking of verwijdering.

2. Verwijderen van vuil uit de cyclus:

  • In oplossingen voor meertrapswassing, vooral wanneer de eerste wasmachine fungeert als een voorwasser om het initiële vuil van de groenten te verwijderen, wordt het sterk aanbevolen om een roterende filtertrommel op te nemen.
  • De smalle sleufbreedte (0,5 mm) op de roterende filter vangt effectief vuildeeltjes op die groter zijn dan deze maat.
  • Door de roterende trommelfilter te gebruiken, blijft het waswater langer schoon, waardoor de frequentie van waterverversing wordt verminderd en een efficiënter en duurzamer wasproces wordt gegarandeerd.
De VWM-3600 is een verlengde versie van de VWM-2500, met een wastank die één meter langer is. Deze extra ruimte maakt het mogelijk om een vliegenvanger in de wastank van de VWM-3600 te plaatsen. Als uw product insectenverwijdering tijdens het wassen vereist, raden we de groentewasmachine VWM-3600 met vliegenvanger aan. Als er echter geen insecten in uw product aanwezig zijn, is de VWM-2500 perfect geschikt.
Hoewel de VWM-2500 primair is ontworpen voor het wassen van gesneden groenten, kan deze machine ook verschillende hele producten verwerken, mits ze niet overdreven groot of zwaar zijn. Bijvoorbeeld, komkommers en tomaten kunnen effectief worden gewassen in de VWM-2500. Voor producten die groter of zwaarder zijn dan komkommers en tomaten, kan er echter een punt zijn waarop de wasefficiëntie begint af te nemen door de omvang en het gewicht van de producten, wat het wasproces kan vertragen.

Andere suggesties…